Målgruppe

Døgndiamanten hører under Næstved Kommune og har 4 boliger til ophold for børn og unge.

Målgruppen er sårbare og udsatte børn og unge med brug for psykosocial støtte, stabilitet, tryghed og kontinuitet i deres liv.

Vi arbejder altid ud fra barnets/den unges perspektiv og sikrer medindflydelse i en aktiv hverdag med fokus på trivsel, ressourcer og udviklingspotentiale.

  • RUBINEN – for børn/unge i alderen 12-25 år med personlighedsforstyrrelser, tilknytningsforstyrrelser og opmærksomhedsforstyrrelser.
  • OPALEN  for piger og drenge evt. søskende i alderen 7-15 år med personlighedsforstyrrelser, tilknytningsforstyrrelser og opmærksomhedsforstyrrelser.
  • SMARAGDEN – for børn/unge i alderen 16-25 år med personlighedsforstyrrelser, tilknytningsforstyrrelser og opmærksomhedsforstyrrelser. Smaragden er målrettet unge, der har behov for kompetencer til selvstændigt liv i egen bolig med job eller uddannelse. For at flytte på Smaragden skal det være sandsynligt, at beboeren kan lære at mestre egen tilværelse indenfor en opholdstid på op til et år.
  • SAFIREN – for børn/unge i alderen 12-25 år med personlighedsforstyrrelser, stressbelastning, tilknytningsforstyrrelser og anden psykisk vanskelighed.

Med den unge og den unges familie i centrum tilrettelægges et helhedsorienteret udviklings- og socialpædagogisk støtteforløb/ophold. Den teoretiske tilgang tager udgangspunkt i et anerkendende og nuanceret menneskesyn med metodetilgangen kognitiv, ressourceorienteret og anerkendende praksis (KRAP).

Læs mere om lovgrundlag og godkendelser…