NADA

I Døgndiamanten er der 3 medarbejdere, der er uddannet til at give NADA.

NADA-metode er en nonverbal metode med fokus på stabilisering af selvkontrol og fysisk ro i kroppen. NADA skal derfor ikke kun betragtes som øreakupunktur i almindelig forstand, men som supplement til andre former for støtte/behandling for eksempel psykoterapi, medicinsk behandling, støttesamtaler og mindfulness.

NADA er ikke rettet mod særlige diagnoser, men kan bruges i alle situationer, hvor en person har brug for stabilitet, bedre stresshåndtering (herunder blandt andet vrede, søvnproblemer, rastløshed, angst m.m.), fokus, bedre håndtering af følelser og kognitive funktioner. Metoden kan bruges til at lindre alle typer abstinenser, men dette er kun en mindre del af NADA-metoden, hvorfor metoden er et supplement til den medicinske behandling på dette felt.

NADA er de samme fem akupunkturpunkter i begge ører over 45 minutter med standard nåle (ikke permanente nåle) i rolige omgivelser. Man kan efter behov sætte en supplerende nål mellem øjenbrynene i panden, der kan være gavnlig ved tankemylder, manglende koncentration og søvnproblemer.

NADA-metoden rummer et meditativt element. Målet er, at få kontakt til sig selv og egne ressourcer.

NADA er tænkt som supplerende metode og som regel af længere varighed, men kan også anvendes til lindring her og nu ved for eksempel akut stress, abstinenser, angst eller søvnproblemer.